Jul 31, 2011

Ramadhan's Coming Up #2 : Nawaitu ...

Salam lagi sekali salam bloggers ...
Rasanya tak pelu nak bagi taw sume orang da taw kan..
Yela , sume orang da taw esok hari ape ...
Kan , kan , kan ???
Esok kan hari Isnin ... lalalala
Esok kan bermula la hari pertama puasa ...
Yes , 1 Ramadhan 1432H ...
So , EE nak remind la pasal niat bulan puasa ni ...
Kot2 ada yang lupe ke kan ...


1. Lafaz niat untuk sebulan berpuasa ..


Kalau kite terlepas sahur mase puasa ke3 ke4 ke , lupe nak niat ke , lafaz niat yang ni da cover untuk sebulan sepanjang bulan puasa ni ...
Tapi hanya boleh dilafazkan pada hari pertama puasa sahaja ...

klik untuk lebih besar k ...

Bahasa Rumi : Nawaitu Sauma Shari Ramadana Kulihi Lilahi Taa'la ..

Erti : Sahaja aku berpuasa keseluruhannya pada bulan Ramadhan kerana Allah Taa'la ...



2. Lafaz niat untuk puasa harian ..

Niat yang ni kena lafaz setiap hari selepas bersahur ...


klik untuk lebih besar k ...

Bahasa Rumi : Nawaitu Sauma Ghadin A'n Adai' Fardhi Shahri Ramadhana Hazihis Sanati Lillahi Taa'la 

Erti : Sahaja aku berpuasa esok hari fardhu bulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taa'la 



Hah , itu sahaja ... hehehe ....
Ikhlas dari hati ..
Selamat Berpuasa semua .. :))


P/S : EE baru je lepas tergolek jatuh dalam bilik air dek licin main sabun .. (basuh bilik air la) 


Jul 30, 2011

FB New Profile Banner ...

O.M.G !!!
Ni lah die bile takde kerja , tak boleh tido malam , bosan tak taw nak buat ape ...
Maka , segala idea kreatif akan mencurah-curah ke ladang otak tika di malam hari ..
(tunggang-langgang da ayat aku ni...)
Actually takde ape pun ...
Just disebabkan bosan dok mengelamun je tengah malam ni maka muncul la kerja yang sepatutnye tak perlu dibuat .. huhu
EE dok main2 dengan blok kayu tu ...
Alaa , yang susun-susun tu ...
Da malas nak main , EE jadi ter-KREATIF susun blok2 kayu tu jadi nama EE ..

kreatif tak ?? huhu
Not only that ...
EE da boring tengok profile banner FB so EE make an over it ...
Nahh .. the result is ..........

Isn't that cool ?? haha ..

Hahaha yeah baby ...
Ni lah kerja di tengah malam ye ..
Selain mendengar lagu "Talking To The Moon" je dengan Ady & Udin ... huhu :)
Enjoy the video ok ..




Jul 29, 2011

Ramadhan's Coming Up ...

Salam Jumaat Bloggers ..
Lagi 2 hari je kita sebagai umat Islam akan menyambut
bulan paling mulia iaitu bulan Ramadhan al-Mubarak ...
Maka , bermula lah rutin harian baru EE untuk bulan puasa ni ...

Kena bangun awal pagi nak bersahur (ala kadar jela) ..
Kena kawal diri ni (mulut jaga ek EE,jangan mengumpat je keje kau) .. haha
Kena jaga masa Solat 5 waktu ..
Ada masa kena pergi Solat Sunat Terawih ....
Jaga tingkah laku supaya tak batal puasa nanti ...
Kena kawal nafsu waktu nak beli juadah berbuka (ni penting masa  gi bazaar) ...
Macam2 EE kena buat ...
Yela , EE mengaku EE tak sempurna ..
Nobody does right ?? huhu ..

Tapi tu lah ..
Orang lain seronok sambut puasa pertama dengan family ..
EE sambut puasa dengan kawan2 je ...
Lagipun 1hb Ogos 2011 yang bersamaan dengan 1 Ramadhan 1432H ni jugak la EE mula kerja ..
Hurmm , nak buat camne ..
Nak dapat duit lebih untuk shopping raya .. hehe

Takpe la ...
Apa2 pun , kat mane sekalipun kita sambut puasa ni ..
Pastikan kita sentiasa membuat lebih amal ibadat supaya mendapat keberkatan di bulan mulia ni ...
Yela , EE teringin juga nak merasa macam mana sebenarnya malam Lailatul Qadar tu ..
InsyaAllah jika diizinkan Allah S.W.T ...

Jadi , kepada semua umat Islam di Malaysia dan di dunia ....
EE nak ucapkan ..........


And also , hayati lah lagu kat bawah ni .. hehe

Jul 28, 2011

All The Story ...

Salam ..
Read my previous post ???
Yes , of course y'all did .. haha
Yeah , yeah .. it was my MUET result ..
I achieved only Band 3 ...
My expectation is Band 4 but I didn't ...
Nahh , I don't mind at all ...
It just okey for a regular speaker like me ...
But deep in my heart , it was an unsatisfied outcome ...
What can I do about it , accept it all ....


Yesterday too ...
All of my friends still wanna know who is the one that I Falled In Love With ??? (my FB status)



Actually , I still can't tell who is it ...
Its not official yet ..
So , just wait for it okey ...
Pleasure to visit my FB .. just click --> Ezzad Edzral

Please wait for the next entry ...
Ramadhan's Coming Up ...
Can't wait for this wonderfull month in Islam ...
See you guys soon ...
Salam .. :-)

Jul 26, 2011

Taknak Kalah , Lepak-ing Lagi , PPL ...

Salam bloggers ... Hello bloggers ... Hye bloggers ... Holla bloggers ...

Sebenarnya EE taknak update ape2 hari ni tapi
memandangkan bila EE on blog je tengok ramai pulak yang update ..
EE tak mahu kalah la ..
Rasa tercabar pulak ... hahaha (ko memang selalu dicabar EE oi)

Hah , nak bagitaw ..
Semalam lepas je dinner .. dinner ?? ewwww (ingat candle light dinner ke)
Semalam lepas je makan malam dengan dorang sume yang korang taw siape .. oppsss hahaha
Dengan kawan2 kolej EE je ...
Lepas je makan , kitorang dengan rela hati mengikut idea Nizam a.k.a NINI .. hehe untuk gi lepak2 @ overnight ...
Yela , memandangkan bukan senang NINI nak datang sini jadi kitorang lepak2 la kat Dataran Seremban ...
Sampai pukul 3 pagi if I'm not mistaken ...
Dah la EE baru je habis kelas pukul 6 pm dari 9 am ...
Penat giler ...
Dengan esok hari nak PPL lagi ..
Ape PPL ??? Nanti EE cerita ...
Hah , tu lah die , lepak2 je kejenye kan .... hahaha
And Photo Of The Night Is ..



P/S : Sorry , the photo is unclear sebab pakai HP je ... photo dengan Nini pon takde .. hehe


Hari ni punye cerita pulak EE baru je tamat bagi PPL TAHAP 3 ...
Korang mesti tak tahu ape tu PPL kan , kan , kan ..
Alaa , jangan tipu la .. hahaha
PPL ialah Penilaian Pegawai Luar bagi Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) ...
Lepas je habis PPL tadi maka its the end of SKM ..
Lepas ni nak fokus pada kelas utama pulak ...
So , the conclusion is NO PHOTO !! eh , ITS OVER .. yet + NO PHOTO .. sobs3x ...

Jul 23, 2011

Nur Fea Edrea # 3 ....

Salam bloggers ...
Adoi , EE mula lagi nak feeling-feeling nih .. huhu
Rindu pulak dekat Ayang EE kat rumah tu ..
Hurmmm ...
EE nak share sikit la video die ...
Korang tengok la sendiri k ...

Ni video di mana Ayang membuat bebelan nye yang tersendiri terhadap 'Pak Adik' nye (EE) ...

video

Ni pulak video di mana Ayang ketawa berdekah-dekah macam baby terlebih makan gula je ...
Masa ni die gurau-gurau dengan 'Mak Anje' (my lil sis) ...
Sory , video ni gelap sikit sebab dalam bilik ...
Yang ketawa lebih-lebih tu adalah 'Umi' (mak EE) k ..
EE just rakam je ...

video

Mesti ada yang tertanya-tanya siapa sebenarnye Nur Fea Edrea @ Ayang ni kan ..???
Ayang ni adalah anak kepada cousin EE ..
Mak EE tolong jaga sebab parents die kerja ... huhu
Dengan adenye Ayang kat rumah maka penuh la hilai tawa dalam rumah ...
Ade je aksi2 yang die akan tunjukkn kat kitorang 1 family ...
So , if korang ade baby macam ni kat rumah ..
Ape korang buat ?? hehehe
Ape-ape pun , enjoy the video k ... :))


Funny , Funnier , Funniest ....

Salam bloggers ...
Hah , hari ni EE nak .. ermmm malas la nak cerita ...
Eh , malas nak tulis ..
Patutnye blog bukan setakat kena ada Wordless Wednesday je taw ..
Tapi kena ada Wordless Monday , Wordless Tuesday , Wordless Thursday , Wordless Friday , Wordless Saturday and Wordless Sunday .. !!
In conclusion kena ada Wordless Everyday .. hahaha
Kan best kite boleh pilih hari ape sahaja kite mahu untuk post THE WORDLESS DAY ... huhu
(Yo Yo O je ko EE taknak tulis panjang-panjang , ni je da berapa baris ayat ko tulis dah .. huh !!)
Kan , eh ape EE merepek ni .. huhu

Ok , mesti ade yang tertanya kenapa title post EE macam tu ..
Ape yang funny , funnier & funniest - nye post EE ni .. huhu
Entah la , EE pon tak tahu sebab bagi EE kelakar la ...
Hahahaha ,, ha , kelakar kan EE gelak .. hahahahah
(EE , ko memang da menyimpang jauh dah ni .. )

Actually hari ni kami ber-6 pergi lunch kat Pizza Hut , nyum2x ..

Crispy Chrust Hawaii Chicken ..
Island Suppreme ...

Eat time and this is what happen ...


FUNNY ..

Yeah , EE rase funny bile makan piza dengan mushroom soup , EE 1st time tengok .. hehehe


FUNNIER ...

Sila bandingkan kedua-dua gambar di atas .. ape yang korang nampak ?? haha


FUNNIEST

Ini lah die , ADY .. hahahaha with his skema hair n spectical ..
totally not his style which is more cool ... hahahahahaha ...

The End ..
Tu jer pun . hahahaha ...

Jul 21, 2011

Thank You ...

Salam bloggers ...
Can I be the 1st who made an entry of Wordless Thursday ??? 
Because I really don't have much words to describe this kind of feeling ...
Just wanna say a BIG THANKS to this person ...





Dear Mohamad Farid Zaaim bin Abdull Sahak ...
Thanks for helping me (you know what it is ...)
I'll promise you  that I will secure our friendship until death take us part ...


        ♥ ♥ 

Jul 20, 2011

Wordless Wednesday #1

Fill This Space 
With
YOUR PICTURES
NO WORDS  

The Moment #1 ...

The Moment #2 ...

Step On It ...


Jul 18, 2011

The End ...

Hai , Hai , Hai ....
O.M.G !!!!
Sangat-sangat lame EE x update blog ni ...
Rase rindu sangat2 nak ber-blogging ....

Okey , taknak panjang cerita ...
EE terus pada topik utama kite ok ...
EE dah pun habis kerja selame 11 hari di Jusco S2 sebagai promoter untuk kasut wanita ..
Yupp , WANITA !!!
Untuk department Carlo Rino , CR2 , Sembonia sempena Jusco Mega Sale ....
Sangat penat bekerja rupenya .. huhu .. :P

Sepanjang EE kerja , macam2 EE lalui ..
Nak layan kerenah customer ..
Kena cepat cari kasut dengan saiz , warna , bentuk yang betul ...
Kena pandai buat bill ...
Macam2 la ...
Tapi , EE paling penat berkata balik pada customer chinese ,
" Sorry miss/madam , I'm MALAY " .. hahaha
Semua customer yang datang ingat EE chinese ... hahahah

But , EE berbangga dengan diri sendiri ...
EE dah pun dapat satu lagi pengalaman yang menarik ...
Kerja dengan partner yang best2 , baik2 sumenye ...
Terima Kasih EE ucapkan kat dorang ...
Sedih pulak lepas ni da tak jumpe ... hurmmmm :'(

Whatever it is ..
Life must go on ...
Da habis kerja , kelas pulak nak kena hadap .. huhu
Klah , nak tido ...
Next time k .. bye ... :))

P/S : Just a simple post .. tak larat nak update panjang2 ...

Jul 4, 2011

Back To Blogging !!

Assalamualaikum ...
Dear bloggers,sorry la lama tak ber-update blog ni ..
Al-maklum la duduk kat rumah kan ...
Lappy still broken ...
Nak buat macam mana kan ...
Hahahaha ..

Anda semua sihat ???
Ye , EE juge sihat ...
Hari ni mule la episod baru dalam hidup EE ...
EE now da masuk minggu 1 untuk semester akhir ...
Finally , I was waiting for this moment ... hehe 
Da tak tahu nak cakap ape bile da selesai sumenye nanti ...
Berpisah dengan rakan-rakan ???
Lagi sekali ??
It's damn HARD !!!
Tak sanggup la ...
Hrmmmm takpe lah ...

Okey  , sampai sini je ...
Jumpe lagi k ...
Can't wait for tomorrow .......
Enjoy-ing !!!!!!!

P/S : EE da pon tempah baju melayu for this coming eidul-fitr ... how about you guys ????